Totuus piilee pinnan alla - omakotitalon sadevesiremontit

Vettä tulee kuin saavista kaatamalla. Syöksytorvet muuttuvat pieniksi vesiputouksiksi ja vedet virtaavat nätisti ojiin tai kaupungin hulevesiverkkoon. Onnellinen talonomistaja voi oikaista selkää ja nauttia sadepäivästä – salaoja- ja sadevesijärjestelmä ovat kunnossa. Toista se on naapurilla, jolla sadevedet virtaavat suoraan perustuksiin. Taas. Salaojat ovat hänellä kyllä kunnossa, mutta sadevesijärjestelmä puuttuu kokonaan tai ei toimi. Sokkeliin on tullut edellisenä talvena halkeamia ja kellarissa on tunkkainen tuoksu. Mies kaivaa puhelimen ja soittaa Contialle. Nykyään sadepäivät ovat hänen lempipäiviään.

Merkit sadevesiremontin tarpeista

Sadevesijärjestelmää ei ole

Jos talostasi puuttuu sadevesijärjestelmä, pitää pihalla olla hyvät kaadot, etteivät sadevedet valu perustuksiin. Omakotitalon katolta tulee vuoden aikana 50 – 100 m2 sulamis- tai sadevesiä – riittävästi pitämään perustukset märkänä ympäri vuoden.

Märkä sokkeli

Toimimaton salaoja- tai sadevesijärjestelmä aiheuttaa sadevesien kulkeutumisen talon perustuksiin. Kumpikaan järjestelmä ei yksin riitä pitämään vesiä loitolla rakenteista, vaan molempien pitää olla toimintakunnossa. Jos salaojat ovat kunnossa ja sokkeli pysyy silti märkänä, voi syy olla viallisessa sadevesijärjestemässä.

Kalkkeumia sokkelissa

Kalkkirajat sokkelissa ovat kertomus kapillaari-ilmiöstä. Siitä, kun sadevedet nousevat maan alta perustuksia pitkin kohti talon rakenteita. Veden haihtuessa betonista puskee ulos kalkkihärmää. Rajan korkeudesta tiedät, mihin asti vesi on viimeksi päässyt. Toimivalla sadevesijärjestelmällä vedet saa ohjattua perusvesikaivoon, sinne minne niiden pitääkin mennä.

Halkeamia sokkelissa

Halkeamat sokkelissa kielivät routavauriosta. Kosteassa sokkelissa vesi laajenee jäätyessään ja halkaisee betonin. Älä anna talosi perustusten murentua, vaan ota ensi tilassa yhteys Contiaan.

Vesilammikot pihalla

Vesilammikot pihalla saattavat olla lapsille hyviä leikkipaikkoja, mutta isännälle ne aiheuttavat helposti harmaita hiuksia.

Miksi Contian sadevesiremontti?

Talon arvo nousee
/
Tehty salaojaremontti helpottaa talon myyntiä
/
Parantaa sisäilmaa
/
Kellarikohteissa energiansäästöä
/
Kuiva piha ja talon perusta
/
Ei huolta perustusten kunnosta
/
  • Kuntokartoitus, kaupat ja suunnitelmat
    – kirjallisena
  • Miehet, koneet ja materiaalit tontille
    – sovitusti
  • Toimiva ja kaunis lopputulos
    – takuulla

Sadevesiremontin työvaiheet

1. Kaivetaan uomat
2. Tehdään pohjat sadevesiputkille
3. Asennetaan sadevesijärjestelmä
4. Täytetään kaivannot
5. Viimeistellään pihat

Teemme salaojaremontin yhteydessä pyynnöstänne myös kaikki piha- ja kivityöt. Kokeneet pihanikkarimme muotoilevat pihastasi juuri sellaisen kuin olet aina unelmoinut.

Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme pian.

Tilaa maksuton salaojatarkastus