Suurin osa salaojista toteutetaan vielä nykypäivänäkin teknologialla, joka johtaa salaojien tukkeutumiseen. Tukossa oleva salaojajärjestelmä ei kykene suorittamaan sen ainoaa tehtävää: pitää vesi poissa perustuksista.

 

Aikaisemmin salaojat toteutettiin käyttämällä pieniä reikiä täynnä olevaa salaojaputkea. Kun huomattiin, että reiät menevät maan alla tukkoon, ”ratkaistiin” ongelma käärimällä samat putket suodatinkankaaseen. Nyt eivät tukkeudu putkien pienet reiät, vaan suodatinkankaan huokoset. Kun suodatinkangas on maan alla, ei sitä vaihdeta yhtä helposti, kuin vaikkapa ilmastointikoneen suodatinta.

Perinteinen salaojaputki. Sisältää pieniä reikiä, josta vesi pääsee läpi putkeen. Ongelmaksi muodostuu reikien tukkeutuminen, eikä tällöin vesi pääse putkeen.
Korjausyritys perinteiseen salaojaputkeen: lisätään suodatinkangas, joka pitää lian pois reikien luota. Ongelmaksi muodostuu suodatinkankaan tukkeutuminen.

Tukkeutumaton ja huoltovapaa TehoDrain-teknologia

Genevessä arvostetun keksijäpalkinnon voittanut TehoDrain -teknologia ratkaisee aidosti salaojitusten tukkeutumisongelman. Sen nerokas muotoilu hyödyntää painovoimaa erotellessaan tukkeutumista aiheuttavan maa-aineksen hulevedestä. Vuosikymmenten tuotekehitystyön tuloksena putken muotoilu takaa myös hyvän virtausnopeuden, minkä ansiosta putki on huomattavasti normaalia salaojaputkea tehokkaampi.

TehoDrain -teknologiaa on hyödynnetty varsinkin silloin, kun salaojitukselta vaaditaan erityistä toimintavarmuutta. Tällaisia hankkeita ovat olleet esimerkiksi suuret julkiset hankkeet, kuten rautatiet, lentokentät, koululaitokset ja sairaalat. Sen toimintavarmuudesta on kymmenien vuosien kokemus: TehoDrain salaojajärjestelmät eivät tukkeudu. Nyt teknologia on saatavissa myös kuluttajille, sillä Contia toimii TehoDrainin valtuutettuna kumppanina Uudellamaalla.

TehoDrain -teknologiaa käyttämällä salaojaremonttia ei tarvitse enää tehdä kiinteistön elinkaaren aikana. Jos salaojitukset on kuitenkin tehty tukkeutuvalla menetelmällä, tulee kiinteistön perustukset turvata salaojaremontilla. Tavoittemme on kunniahimoinen, mutta täysin mahdollinen: salaojaremontiton Suomi, siisteimmin.


Tukkeutumaton ja huoltovapaa TehoDrain-teknologia.

Contia on virallinen TehoDrain-kumppani Uudellamaalla

Miksi Contian salaojaremontti?

Talon arvo nousee
/
Tehty salaojaremontti helpottaa talon myyntiä
/
Parantaa sisäilmaa
/
Kellarikohteissa energiansäästöä
/
Kuiva piha ja talon perusta
/
Ei huolta perustusten kunnosta
/
Tukkeutumaton ja huoltovapaa teknologia
/
Osittainen logo contia Oy:sta

Sovi kartoituskäynti

Tilaa maksuton salaojatarkastus